Termék információk

Fája kezdetben erős növekedésű, de mivel korán fordul termőre és bő a termőképessége, mérséklődik a növekedése. A fa sudara erős és domináns, de a hosszú és vastag oldalelágazások széthajlóak, így alig igényelnek lekötözést. Szedését a világospiros fedőszín kialakulásához kell időzíteni, ez általában szeptember végére, október elejére esik. A bimbók és a virágok a késő tavaszi fagyokra nagyon érzékenyek.

- fényigénye: napos, meleg hely

- vízigénye: közepes

- talajigénye: jó tápanyagellátottságú talajon fejlődik a legjobban

- gyümölcse: nagyméretű, gömbölyű, nagyon szépen színeződik, sárgászöld alapszínén a gyümölcsfelület 30-45%-a világospiros fedőszínnel borított. Közepesen vastag héját viaszréteg védi. Világossárga húsa laza, lédús, édes-gyengén savanyú, jellegzetesen fűszeres, magháza kicsi. Barnulásra nem hajlamos, szeptember végén-október elején érik

Friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra, tárolásra