A szalmatakaró réteg eltünteti a gyomnövényeket, és a kertet ápolttá és rendezetté varázsolja. Bár előzetesen némi erőfeszítést igényel, a szalmával való mulcsozás hosszú távon időt takarít meg a gyomlálás és öntözés terén is. Hacsak nem kertészkedsz nagy léptékben, általában egy vagy két bálára lesz szükséged a teljes zöldséges talajtakaráshoz.

Elolvasom

A régi időkben a nagyvállalatok óvodákat is fenntartottak, amelyek a rendszerváltás okozta átmeneti időszakban lassan megszűntek, ellenben pozitív kezdeményezésként a Nokia fejlesztő központjában ilyen típusú szolgáltatást is igénybe vehetnek az alkalmazottak, de ez nagyon ritka lehetőség.

Elolvasom

...többek között az ásás is

Kertes házban élők rendszeresen kapják kezükbe az ásót, de vajon elég csak ültetéskor elővenni ezt a nem túl kedvelt szerszámot?

Elolvasom

Ki ne szeretné a reggeli kávéját a teraszon madárcsicsergés kíséretében élvezni? Vagy nézni ahogy a kertünk növényei között a fiókák repülni tanulnak?  

De az élvezeti érték mellett több, talán még fontosabb szempont is szól a madárbarát kert kialakítása mellett.

Elolvasom

Legyen az kiskert vagy nagy gazdaság, a komposztálás kérdése mindenhol felmerül. Minél több növényünk van, annál többször gondolunk a “hulladékaik” hasznosítására. 

Mindegy hogy előre gyártott komposztálót használunk vagy saját komposztálót építünk igényeinknek megfelelően, de érdemes tudni pár dolgot, mielőtt nekiállunk.

Elolvasom

Az onlinekert.hu oldalunk és újabb vállalkozásunk megszületéséhez egy több, mint 30 éves barátság szolgált alapul. A bizalom, és az összetartás kamaszkorunk óta összeköt minket, ezt szeretnénk kamatoztatni üzleti alapon is a jövőben. Sokan mondják, hogy az üzletet és a barátságot nem jó keverni…ez az új vállalkozás ezt a nézetet is szeretné megcáfolni.

Elolvasom