Termék információk

(A növényeket 3 literes konténerben szállítjuk, magasságuk: 40-70 cm) 


Fénykedvelő növény, a hőséget nagyon jól tűri, egyenesen szereti. Tavasszal, április táján ha már 10 fok körüli a hőmérséklet és elmúltak a  fagyok, kivihetjük a növényt. Először még inkább félárnyékos helyre tegyük, hogy hozzászokjon a napsütéshez, körülbelül egy hónap múlva már tehetjük végleges helyére.

Nagyon vízigényes növény. Tavasszal és Ősszel még elég mérsékeltebben öntözni, csak ne hagyjuk kiszáradni. Nyáron már akár napi kétszer is öntözhehetjük, de ha igényli, akár többször is.

A tavaszi feladatok egyik leglényegesebb eleme a metszés, ami kihagyhatatlan, amennyiben dúsan virágzó, erőteljesen fejlődő növényt szeretnénk nevelni, a leander ugyanis a hajtások végein hozza leveleit, ha hagyjuk túl nyurgára nőni az ágakat, akkor a növény veszt az esztétikájából, illetve mérete is nehezen kezelhető lesz. A visszavágás során a hajtások felső 30-40 centiméteres szakaszát távolítsuk el, valamint a leveleket is csípjük le, a hajtásokon maradó levélnyelek maguktól leszáradnak majd.

A leander mediterrán dísznövény, így a magyar teleket nem bírja ki a kertben (bár egyes változatok mérsékelten fagyállóak). A téli elhelyezésre bármely 2-10 Celsius fok közötti világos helyiség megfelelő, például egy zárt lépcsőház, egy ablakos pince, vagy fűtetlen szoba. A növény öntözését ebben az időszakban ritkítsuk, heti egyszer elegendő pótolni a nedvességet.