Magyar Kajszibarack
Prunus armeniaca
A legjobb kajszibaracknak tartják. Húsa narancssárga, félkemény.
Termékvariációk
'Magyar kajszi'
Termék információk
Nagy termőképességű, öntermékeny fajta. Fája középerős növekedésű, terebélyes, közepesen sűrű, idősebb korban széthajló, csüngő habitusú. Levele sötétzöld, csak enyhén kanalasodik vagy kiterült, széle duplán és tompán fogazott. Jó termőképességű, rendszeresen és bőven terem.
- fényigénye: napos, meleg, szélvédett hely
- vízigénye: közepes
- talajigénye: jó tápanyagellátottságú talajon fejlődik a legjobban
- gyümölcse: közepes-nagy 40-55 g súlyú. Gömbölyded, oldalról kissé lapított. Héja világos sárgából fokozatosan vált narancssárgára, napos oldalán pirossal mosott. Gyümölcshúsa közepesen szilárd, bőlevű, teljes érésben olvadó. Magvaváló. Érésidő: július közepe
Gyümölcséből lekvár, dzsem, befőtt, gyümölcslé és pálinka is készülhet