Termék információk

Felálló ágrendszerű, sűrűn bokrosodó cserje, melynek felül fényes, alul matt épszélű, de kissé hullámos levelei vannak. Fűszerként felhasznált része a levél, melyet frissen és szárítva egyaránt alkalmazhatunk. A babér az egyik legrégebben ismert fűszernövény. Felhasználása igen sokoldalú, használják húsok, páclevek, fűszerolajak, levesek, főzelékek, mártások ízesítésére. Mivel aromaanyagai lassan szabadulnak fel, ezért az étellel együtt kell főzni.

- mérete: 1,2-2 méter

- fényigénye: közepes

- vízigénye: közepes

- talajigénye: laza szerkezetű, humuszos talaj

A biztonságos nevelése érdekében konténeres, cserepes növényként érdemes tartani, a fagyok elmúltával szélvédett napos helyen október eleje-közepe táján elegendő telelő helyre vinni. Teleltetése történjen világos, de nem túl meleg (15°C) helyen, így a tél folyamán is friss fűszerként használhatjuk a levelét. Fiatal növényeket 1-2 évente ültessük át, a növekedés ütemétől függően, az idősebb növényeknél tavasszal végezzünk részleges földcserét. Jelentős kártevői kiskerti termesztésben nem ismeretesek